Share

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση!
Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές:
1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας.
2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται αρνί και λουκάνικα χωριάτικα.
3.Το cassoulet de Carcassonne που γίνεται επίσης με πέρδικα ή χήνα ή πάπια.
Ας φτιάξουμε λοιπόν cassoulet de Toulouse!

Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse) Recipe

suntages cassoulet

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 25 λεπτά

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς.

    Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τα στραγγίζουμε.
    Αφαιρούμε το λίπος από το χοιρινό,το κρατάμε στην άκρη και κόβουμε το κρέας σε μέγεθος καρυδιού.
    Κόβουμε το μέγεθος ίδιο και το αρνί.
  2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το χοιρινό λίπος και το δέρμα,αφήνουμε να κάψει και να βγάλει το λίπος του.
  3. Εκεί μέσα σωτάρουμε το χοιρινό,μεταφέρουμε τα κομμάτια του κρέατος, χωρίς το λίπος και το δέρμα σε ένα σκεύος.
    Στο ίδιο τηγάνι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το αρνί και μεταφέρουμε στο ίδιο σκεύος.
  4. Αφαιρούμε τα κομμάτια λίπους και το δέρμα και σωτάρουμε το μπέικον,τα κρεμμύδια,το καρότο και τα σκόρδα ολόκληρα. Σβήνουμε με κρασί,περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ,τις ντομάτες,την ζάχαρη, το θυμάρι, την μαντζουράνα, την δάφνη, τα πιπέρια, το αλάτι, ½ φλυτζάνι νερό και βράζουμε για 2 λεπτά.
  5. Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο κάνουμε μία στρώση με την μισή ποσότητα των κρεάτων,συνεχίζουμε με μισή στρώση φασόλια,κρέας και τέλος τα φασόλια,αλατοπιπερερώνουμε ελαφρά σε κάθε στρώση.
  6. Περιχύνουμε με την σάλτσα,το ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα. Ρίχνουμε περίπου 1½ φλυτζάνι νερό, θα το υπολογίζουμε ανάλογα με τα υγρά που έχει βγάλει η σάλτσα.
    Σιγοβράζουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα υλικά, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον υγρά.
  7. Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό μας και να έχει ελάχιστη σάλτσα. Σερβίρουμε σε ατομικά πήλινα ή πυρίμαχα σκεύη, με φέτες τηγανισμένο μπέικον, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και γκρατινάρουμε στον φούρνο 4-5 λεπτά.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο