Κεφτέδες σε Σάλτσα Ντομάτα (Κουρκουτούλα)

Κεφτέδες σε Σάλτσα Ντομάτα (Κουρκουτούλα)

Κεφτέδες σε Σάλτσα Ντομάτα (Κουρκουτούλα)

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 1 (5 Servings)
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 1 hr 40 mins

Αυτό το τόσο απλό και συνηθισμένο φαγητό, δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κεφτέδες σε απλή σάλτσα ντομάτας!
Έχει όμως ένα μυστικό, όπως μου το έδωσε η γιαγιά... όσος είναι ο κιμάς τόσο και το ψωμί... και είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της Θεσσαλίας, όπου εκεί τους κεφτέδες στην κόκκινη σάλτσα, τους ονομάζουν κουρκουτούλα!

Ingredients

Instructions

  1. Ο κιμάς:
    Βάζουμε το ψωμί να μαλακώσει σε νερό και το στίβουμε πολύ καλά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τον κιμά, περίπου 5 λεπτά και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  2. Η σάλτσα:
    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
    Πλάθουμε μέτριους τους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά να γίνουν πιο πλακέ και όχι στρογγυλοί.
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
    Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, δεν το πετάμε το ελαιόλαδο αλλά το περνάμε από μια σίτα.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτουμε το ξύδι, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό.
    Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει, πριν πήξει προσθέτουμε τους κεφτέδες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Οι πιο αφράτοι, νόστιμοι, κοκκινιστοί κεφτέδες... και καλοκαιρινές αναμνήσεις από την αγαπημένη μου γιαγιά!

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο