Share

Κέικ Σοκολάτας με Επικάλυψη Σοκολάτας

Κέικ Σοκολάτας με Επικάλυψη Σοκολάτας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (12-14 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 55 λεπτά

Το κέικ σοκολάτας που δεν παίζεται!
Αφράτο σοκολατένιο κέικ, αγαπημένη μαρμελάδα φράουλα και λαχταριστή σοκολατένια επικάλυψη

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το κέικ
    Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
    Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
    Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
  3. Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
    Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
    Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
    Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα.
    Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
  5. H επικάλυψη
    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
    Προσθέτουμε όσα στρώματα χρειαστεί για να καλυφθεί!
    Αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο