Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο

Share

Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο

Κέικ Βραστό Σοκολατένιο

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (20 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45-50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά!
Αν σας αρέσουν λοιπόν τα σοκολατένια κέικ μπορείτε να το τεστάρετε!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
    Συνταγές Ευκολο Κέικ Σοκολάτας
  2. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
    Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
    Βραστό Κέικ Σοκολάτας Συνταγές
  3. Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
    Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.
    Βραστό Κέικ Σοκολάτας Συνταγή
  4. Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.
    Κέικ Σοκολάτας Βραστό Συνταγή
  5. Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι.
    Συνταγές για Κέικ Σοκολάτας

  6. Βραστό Κέικ

  7. Κέικ Βραστό Σοκολάτας

  8. Κέικ Βραστό
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο