Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλίτικα

Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλίτικα

Share

Τα κιτρινοκούλουρα της Αστυπάλαιας είναι τοπικά παξιμάδια που περιέχουν σαφράν, όπου τους προσδίσει το χαρακτηριστικό χρώμα, χλωρή ένα τοπικό Αστυπαλίτικο τυρί και ξεχωριστή γεύση!

Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλίτικα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 28, 2013

  • Yield: 1 (30 Servings)
  • Prep: 2 hrs 0 min
  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Ready In: 4 hrs 30 mins

Τα κιτρινοκούλουρα της Αστυπάλαιας είναι τοπικά παξιμάδια που περιέχουν …

Ingredients

Instructions

  1. Ετοιμάζουμε το προζύμι.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε την μαγιά με 80 ml. χλιαρό νερό, το μέλι και τα 50 gr. από το αλεύρι.
    Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε καια φήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.
    Ανακατεύουμε το σαφράν μέ την σόδα και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη.
    Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα και το αλάτι.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το προζύμι και το τυρί θρυμματισμένο.
  2. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, λιωμένη, την σόδα που διαλύσαμε το σαφράν, και σταδιακά το γάλα.
    Ζυμώνουμε καλά, περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή νερό.
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη, πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Ψήνουμε τα κιτρινοκούλουρα για 20-25 λεπτά στους 180°C Κελσίου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 70°C Κελσίου και ξαναψήνουμε τα κιτρινοκούλουρα όσο χρειαστεί, περίπου 2.30' ώρες μέχρι να ξεραθούν
    . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο