Share

Τα κιτρινοκούλουρα της Αστυπάλαιας είναι τοπικά παξιμάδια που περιέχουν σαφράν, όπου τους προσδίσει το χαρακτηριστικό χρώμα, χλωρή ένα τοπικό Αστυπαλίτικο τυρί και ξεχωριστή γεύση!

Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλίτικα Recipe

Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλίτικα

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 28, 2013

  • Απόδοση: 1 (30 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 4 ώρες 30 λεπτά

Τα κιτρινοκούλουρα της Αστυπάλαιας είναι τοπικά παξιμάδια που περιέχουν …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το προζύμι.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε την μαγιά με 80 ml. χλιαρό νερό, το μέλι και τα 50 gr. από το αλεύρι.
    Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε καια φήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.
    Ανακατεύουμε το σαφράν μέ την σόδα και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη.
    Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα και το αλάτι.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το προζύμι και το τυρί θρυμματισμένο.
    Συνταγές Κιτρινοκούλουρα
  2. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, λιωμένη, την σόδα που διαλύσαμε το σαφράν, και σταδιακά το γάλα.
    Ζυμώνουμε καλά, περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή νερό.
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.
    Παραδοσιακες Συνταγές Παχαλινες
  3. Χωρίζουμε την ζύμη, πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Ψήνουμε τα κιτρινοκούλουρα για 20-25 λεπτά στους 180°C Κελσίου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
    Κιτρινοκουλουρα Παραδοσιακα
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 70°C Κελσίου και ξαναψήνουμε τα κιτρινοκούλουρα όσο χρειαστεί, περίπου 2.30' ώρες μέχρι να ξεραθούν
    . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.
    Παραδοσιακά Πασχαλινα Κουλούρια

  5. Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλίτικα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο