Share

Τα παραδοσιακά, πεντανόστιμα Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα, φτιάχνονται πανεύκολα!
Για όσους δεν τα γνωρίζουν είναι μυρωδάτα γλυκά ψωμάκια, τα οποία αν φρυγανίσετε γίνονται και σαν παξιμαδάκια, ένα ιδανικό σνάκ!

Λαδοκούλουρα Λευκάδας Recipe

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 9, 2012

  • Απόδοση: 1 (25-30 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 ώρες 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 6 ώρες 5 λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, δύο φορές και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν μια τριφτή υφή.
    Συνταγές για Λαδοκούλουρα Λευκάδας
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
    Διαλύουμε το αλάτι μέσα στο νερό και το προσθέτουμε στην ζύμη.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
    Συνταγή για Λαδοκούλουρα Λευκάδας
  3. Αφήνουμε την ζύμη 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί.
    Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
    Κόβουμε την ζύμη σε μικρότερα κομμάτια των 50 gr.
    Λαδοκούλουρα Λευκάδας Συνταγές
  4. Στον πάγκο μας απλώνουμε σουσάμι και πλάθουμε τα κουλουράκια σε μακρύ κορδόνι και μετά το ενώνουμε.
    Όσο πλάθουμε τα κουλουράκια τα περνάμε από το σουσάμι ελαφρά.
    Λαδοκούλουρα Λευκάδας Συνταγή
  5. Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
    Αφήνουμε τα κουλουράκια 4-5 ώρες σε ζεστό σημείο, σκεπασμένα να φουσκωσουν!
    Λαδοκούλουρα Λευκάδας Συνταγές
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα.
    Τα κουλουράκια είναι πανετοιμα να τα απολαύσετε, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε πάνινα ή πλαστικά σακουλάκια, αφού τα αφήσετε να κρυώσυν καλά!
    Παραδοσιακές Συνταγές Λευκάδας
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Σχόλια

    • η αναλογια στερεα υγρα δεν ειναι σωστη μου.’η θελει πολλη περισοτερο αλευρη η λιγοτερο νερο. εσυ την εχεις κανει σου βγηκε σωστη η αναλογια????????

    • Δήμητρα πάντα στις ζυμες το θέμα αναλογίας «αλεύρι-νερό» έχουν ένα θέμα.. Πρόσθεσε το υλικό που χρειάζεται… Η ζύμη δεν πρέπει να βγει σφιχτή πολύ…Σ΄αυτή την ποσότητα την έκανα εγώ αλλά πρόσθεσα λίγο ακόμη αλεύρι γα να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε σχέση με την αρχική συνταγή που μου δόθηκε.
      Ευχαριστώ!

  1. ευχαριστούμε για την συνταγή, δεν τα έχω ψήσει ακόμη, βρίσκομαι στο στάδιο της 4ωρης αναμονής αλλά ήδη μυρίζουν τέλεια. Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως το νερό της συνταγής είναι πολύ? χρειάστηκε να βάλω κι άλλο αλεύρι. Θα επανέλθω για το τελικό αποτέλεσμα!

Αφήστε ένα σχόλιο