Λαγγίτες – Τηγανίτες

Λαγγίτες – Τηγανίτες

Σπιτικό Πετιμέζι Συνταγή
Share
Λαγγίτες, τηγανίτες από τα παλιά,

Μια συνταγή  από τις παλιές, αυτές τις συνταγές που όταν τις βλέπουμε, τις φτιάχνουμε και τις γευόμαστε, έρχονται στο μυαλό μας οι πιο όμορφες αναμνήσεις!

Οι λαγγίτες ή τηγανίτες είναι η πιο απλή και εύκολη συνταγή για τηγανίτες, μια συνταγή της γιαγιάς!

Απολαύστε τις ως πρωινό ή σνάκ!

Λαγγίτες

Σπιτικό Πετιμέζι Συνταγή

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Yield: 15-20 (6 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 45 mins

Λαγγίτες, τηγανίτες από τα παλιά, Μια συνταγή  από τις παλιές, αυτές τις …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Βάζουμε σε ένα μπωλ την μαγιά, την ζάχαρη και διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το νερό στο αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.
    Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
    Ρίχνουμε τον χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες.
    Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χωνί, μέσα στον οποίο θα βάλετε τον χυλό, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας στο στόμιο αφήνωτας τον χυλό να ρέει και δημιουργήστε τέλειες και ομοιόμορφες τηγανίτες!
  4. Τηγανίστε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα!
    Ακουμπήστε τις τηγανίστες σε απορροφητικό χαρτί.
    Σερβίρετε τις τηγανίτες με μέλι, ζάχαρη άχνη, κανέλα, είτε με μαρμελάδα ή τυριά, όπως ανθότυρο ή γραβιέρα!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο