Share

Λαγγίτες

Λαγγίτες Τηγανίτες

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 15-20 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Μια συνταγή από τις παλιές, αυτές τις συνταγές που όταν τις βλέπουμε, τις φτιάχνουμε και τις γευόμαστε, έρχονται στο μυαλό μας οι πιο όμορφες αναμνήσεις!
Οι λαγγίτες είναι η πιο απλή και εύκολη συνταγή για τηγανίτες, μια συνταγή της γιαγιάς!
Απολαύστε τις ως πρωινό ή σνάκ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Βάζουμε σε ένα μπωλ την μαγιά, την ζάχαρη και διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό.
    Συνταγές για Λαγγίτες
  2. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το νερό στο αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.
    Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό για 30 λεπτά.
    Τηγανίτες Συνταγή
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
    Ρίχνουμε τον χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες.
    Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χωνί, μέσα στον οποίο θα βάλετε τον χυλό, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας στο στόμιο αφήνωτας τον χυλό να ρέει και δημιουργήστε τέλειες και ομοιόμορφες τηγανίτες!
    Τηγανίτες Συνταγές
  4. Τηγανίστε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα!
    Ακουμπήστε τις τηγανίστες σε απορροφητικό χαρτί.
    Σερβίρετε τις τηγανίτες με μέλι, ζάχαρη άχνη, κανέλα, είτε με μαρμελάδα ή τυριά, όπως ανθότυρο ή γραβιέρα!
    Λαγγίτες Συνταγές για Τηγανίτες
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο