Share

Παραδοσιακές μανιάτικες τραγανές τηγανίτες! Η πρώτη και μεγαλύτερη τηγανίδα είναι του Χριστού, λένε οι μανιάτισσες νοικοκυρές!

Λαλάγγια - Τηγανίδες Μάνης

Λαλάγγια Μεσσηνίας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 12 μερίδες
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 20 λεπτά

Παραδοσιακές μανιάτικες τραγανές τηγανίτες! Η πρώτη και μεγαλύτερη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και όσο νερό χρειαστεί, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά.
  3. Ζυμώνουμε καλά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να έχουμε συνεχώς λαδωμένα χέρια.
    Τοποθετούμε την ζύμη σε ζεστό σημείο και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες.
  4. Κατόπιν πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια, με τα οποία, δημιουργούμε μία σπείρα. Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα λαλάγγια.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
    Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο