Share

Η κλασική λεμονόπιτα πάνω σε παντεσπάνι, μια άλλη ιδέα της lemon pie, ειδικά για όσους δεν προτιμούν την ζύμη τάρτας!

Τούρτα Lemon Pie Recipe

suntages tourta lemoniou

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

    Η κλασική λεμονόπιτα πάνω σε παντεσπάνι, μια άλλη ιδέα της lemon pie, ειδικά …

    Υλικά

    Οδηγίες

    1. Το παντεσπάνι
      Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
      Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
      Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους ή φόρμα.
      Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C .

      Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
    2. Η κρέμα
      Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την ζάχαρη και το κρύο νερό.
      Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά,προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις σε μέτρια φωτιά.
      Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπώλ και προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το ζεστό μείγμα.
    3. Το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε πάλι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
      Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών, το ξύσμα και το βούτυρο.
      Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει κρούστα.
    4. Το σιρόπι
      Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά.
      Βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

    5. Η μαρέγκα
      Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι, το αλάτι και τμηματικά την ζάχαρη συνεχίζουμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά!
    6. Η συναρμολόγηση
      Πάνω από το παντεσπάνι στρώνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με την μαρέγκα, την οποία στρώνουμε με σπάτουλα χωρίς να κάνουμε λεία την επιφάνεια
      Mε φλόγιστρο ή στο γκριλ "καίμε" μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η μαρέγκα!
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο