Λεμονόπιτα Σιροπιαστή Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιανουαρίου 29, 2014

  • Yield: 10 Servings
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 45 mins
  • Ready In: 1 hr 15 mins

Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και το άρωμα της μαστίχας σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα!
Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα "μυστικό" υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά του γιατί αν σου αρέσει η μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σου!
Το μαστιχόνερο Mastiqua είναι ένα ελληνικό προϊόν και πρόκειται για ένα ευεργετικό, φυσικό, τονωτικό και αναζωογονητικό ανθρακούχο νερό με άρωμα και γεύση μαστίχας!
Η έμπνευση να το χρησιμοποιήσω στην λεμονόπιτα αυτή ήταν τόσο άμεση... από την πρώτη γουλιά και αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε κι εσείς πόσο τέλεια ήρθε και έδεσε, η συνταγή είναι βασισμένη στην κλασική αγαπημένη πορτοκαλόπιτα με τις αναγκαίες αλλαγές!

Ingredients

Instructions

  1. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες.

  2. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τα κρατάμε στην άκρη, γιατί θα χρειαστούμε τον χυμό τους.
  3. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το Mastiqua με το ξύσμα λεμονιού.
    Χτυπάμε το σπορέλαιο και την ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το baking powder και το Mastiqua με το ξύσμα λεμονιού.
  4. Σε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το οποίο βουτυρώνουμε καλά, ρίχνουμε τα φύλλα και το αμύγδαλο φιλέ σε όλη την επιφάνεια.
  5. Περιχύνουμε με το μείγμα, κουνάμε καλά το σκεύος και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου για 40-45 λεπτά.
  6. Αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    Δένουμε τα υλικά του σιροπιού βράζοντάς το 5 λεπτά.
    Περιχύνουμε την λεμονόπιτα και την αφήνουμε 1 ώρα να σιροπιαστεί.
  7. Αν θέλουμε την βάζουμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει εντελώς!
  8. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με Ελληνικό καφέ και ένα ποτήρι δροσερό Mastiqua!

13 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο