Share

Λικέρ Applepie (Σπιτικό Λικέρ Μήλο)

Λικέρ Μηλό applepie

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 14, 2013

  • Απόδοση: 650 ml.
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

Τα σπιτικά λικέρ είναι σκέτη απόλαυση, ακόμη και ο χρόνος αναμονής... ενθουσιάζει!
Αυτό το λικέρ μήλου είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα και μόλις το ανοίξεις θα καταλάβεις... γιατί εδώ τα περισσεύματα μίας μηλόπιτας έγιναν το πείραμα και κατόπιν η συνταγή για το τέλειο, απολαυστικό αυτό λικέρ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα, τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά, εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό.
    Αφήνουμε το βάζο σε ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες, κουνώντας το τακτικά.
    Συνταγές για λικέρ μήλο
  2. Δένουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Φιλτράρουμε το περιεχόμενο του βάζου 4-5 φορές μέσα από βαμβακερό πανί.
    Αναμειγνύουμε τα δύο υγρά και ανακατεύουμε καλά.
    Λικέρ Μήλο με Αρωματικά
  3. Αφήνουμε το λικέρ μερικές ημέρες ερμητικά κλεισμένο και απολαμβάνουμε!
    Λικέρ Μηλό applepie
Share

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο