Share

Λικέρ Applepie (Σπιτικό Λικέρ Μήλο)

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 14, 2013

  • Yield: 650 ml.
  • Prep: 10 mins

Τα σπιτικά λικέρ είναι σκέτη απόλαυση, ακόμη και ο χρόνος αναμονής... ενθουσιάζει!
Αυτό το λικέρ μήλου είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα και μόλις το ανοίξεις θα καταλάβεις... γιατί εδώ τα περισσεύματα μίας μηλόπιτας έγιναν το πείραμα και κατόπιν η συνταγή για το τέλειο, απολαυστικό αυτό λικέρ!

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα, τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά, εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό.
    Αφήνουμε το βάζο σε ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες, κουνώντας το τακτικά.
  2. Δένουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Φιλτράρουμε το περιεχόμενο του βάζου 4-5 φορές μέσα από βαμβακερό πανί.
    Αναμειγνύουμε τα δύο υγρά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αφήνουμε το λικέρ μερικές ημέρες ερμητικά κλεισμένο και απολαμβάνουμε!
Share

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο