Share

Η πανεύκολη πίτα με το ιδιαίτερο όνομα και την Σιφναίικη καταγωγή δεν μπορεί παρά να είναι πεντανόστιμη και μοσχοβολιστή!
Ιδανική και για τις ημέρες τις νηστείας!

Λωλή Σίφνου, Γλυκιά Πίτα με Κολοκύθα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (10-15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 40 λεπτά

Η πανεύκολη πίτα με το ιδιαίτερο όνομα και την Σιφναίικη καταγωγή δεν …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε σε τρυπητό να σταγγίσουν τα υγρά της.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Στύβουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα.
  2. Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μέιγμα.
    Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο, μέτριο, ταψί και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε την πίτα για 40-45 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Σερβίρουμε με κανέλα και άχνη ή μέλι!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο