Παιδιά σήμερα έχει μακαρονόπιτα με φέτα και κεφαλογραβιέρα! Μια συνταγή για την καλύτερη μακαρονόπιτα -φυσικά με χοντρά μακαρόνια- απλά μούρλια!

Ο πατέρας μου ήταν και είναι σαν την παιδική χαρά μέσα στο σπίτι μας, φυσικά και όπως καταλαβαίνεις δηλώνω daddy’s girl!

Δίπλα του έμαθα να μαγειρεύω ζυμαρικά, κάθε τύπου, κάθε συνταγής, είναι μάλλον αλήθεια οτι οι άντρες εμπιστεύονται την επιτυχία των ζυμαρικών στην κουζίνα και πολύ καλά κάνουν!

Όταν έλειπε η μαμά εμείς κάναμε «πάρτυ» μαζί του ξεκινώντας με μακαρονόπιτα, η μακαρονόπιτα του έχει αμέτρητες εκδοχές και τρόπους! Ακόμη και όταν η μαμά μας έλειπε για ημέρες, αυτός ακάθεκτος, κάθε μέρα μας σέρβιρε και μια διαφορετική της εκδοχή…

Αυτό που του αρέσει πολύ επίσης είναι να φτιάχνει τα δικά του ζυμαρικά, ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που φτιάξαμε μαζί νιόκι.

Πάντα μου έλεγε οτι όλη η μαεστρία στα ζυμαρικά είναι το σωστό βράσιμο σε άφθονο νερό και ιδού άλλος ένας λόγος που λατρεύω το ζυμαρικά του.

Όπως όλα τα ζευγάρια όμως είχαν την διαμάχη τους, ο μπαμπάς θέλει τα ζυμαρικά al dente ενώ η μαμά παραβρασμένα, βέβαια και οι δύο έχουν μια κοινή «τακτική» μια ετσι και αλλιώς νόστιμη μακαρονόπιτα (γι” αυτό είναι άλλωστε και ζευγάρι 37 συναπτά έτη #lol).

Πάντως εμείς όταν μαζευόμαστε όλοι στο σπίτι συνεχίζουμε να τρώμε μακαρονόπιτα και όταν μας ρωτάει ποια εκδοχή προτιμάμε του λέμε «την δική σου μπαμπά»!


 

Μακαρονόπιτα

° Έτοιμο σε: 80′
° Ποσότητα: 10-15 κομμάτια

Υλικά

350 gr. μακαρόνια no.2
250 gr. κεφαλογραβιέρα
500 gr. φέτα πικάντικη
4 αυγά
250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 παξιμάδια

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμενο νερό.
Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο τριμμένο τυρί και τα κρατάμε ζεστά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Τρίβουμε τα τυριά και χτυπάμε σε ένα μπώλ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το αλεύρι.

Σε ένα ταψί αντικολλητικό ρίχνουμε το ¼ των τυριών, προσθέτουμε στρώσεις εναλλάξ μακαρόνια – τυριά.

Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών-γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και κουνάμε ελαφρά το ταψί.

Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα παξιμάδια και φουρνίζουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Αυτή είναι η πιο κλασική εκδοχή για την μακαρονόπιτα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη ζυμαρικών, με την προυπόθεση να είναι χοντρά.

Συνταγή Μακαρονόπιτα

Συνταγή για Εύκολη Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα της Τεμπέλας

Συνταγή για Μακαρονόπιτα Χωρίς φύλλο

 

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο Συνταγές

2 Σχόλια

  1. Την έφτιαξα χτες!!! Πανέυκολη, χορταστική, γρήγορη και ελαφριά γεύση!!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει μακαρονόπιτα και δηλώνω εντυπωσιασμένη. Τα απλά είναι τελικά τα καλύτερα:)

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.