Μακαρονόπιτα με Κρέμα Γιαουρτιού

Μακαρονόπιτα με Κρέμα Γιαουρτιού

Share

Μια απλή συνταγή για ελαφριά αλλά και χορταστική μακαρονόπιτα!
Φτιαγμένη μόνο με τυριά και μια καταπληκτική κρέμα με γιαούρτι!

Μακαρονόπιτα με Κρέμα Γιαουρτιού Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 5, 2012

  • Yield: 1 (8-10 Servings)
  • Prep: 35 mins
  • Cook: 45-50 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Μια απλή συνταγή για ελαφριά αλλά και χορταστική …

Ingredients

Instructions

  1. Τρίβουμε όλα τα τυριά στον τρίφτη.
    Ετοιμάζουμε την κρέμα, ώστε να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
    Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθουν τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς.
    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει μέχρι να την ολοκληρώσουμε.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο.
    Tα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα κρατάμε ζεστά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  3. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την μισή ποσότητα των τριμμένων τυριών, προσθέτουμε το ασπράδι, που αφήσαμε όταν φτιάξαμε την κρέμα και τέλος το πιπέρι.
    Σε ένα παψί κάνουμε στρώσεις τα μακαρόνια και ανάμεσα τους πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών.
  4. Χτυπάμε με το γιαούρτι με τα αυγά να αφρατέψουν και αναμειγνύουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε.
    Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και αν θέλουμε αλάτι.
    Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την κρέμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε την μακαρονόπιτα στους 180°C Κελσίου για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια της.
    Αφήνουμε την μακαρονόπιτα να "σταθεί" 30 λεπτά πριν την κόψουμε.
    Σερβίρουμε με μια στρώση σάλτσας ντομάτα, η οποία ταιριάζει απόλυτα με την μακαρονόπιτα!
Share