Share

Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα της!
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri – Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!
Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!

Η πιο Νόστιμη Μανέστρα!

Μανέστρα Κολοπίμπιρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιανουαρίου 10, 2014

  • Απόδοση: 4 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
    Εύκολες Συνταγές Κριθαράκι
  2. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
    Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί!
    Συνταγές για Μανέστρα
  3. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!
    Συνταγές για Κριθαράκι

  4. Κριθαράκι Συνταγή
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο