Μανέστρα Κολοπίμπιρι, η Κερκυραία!

Μανέστρα Κολοπίμπιρι, η Κερκυραία!

Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα της!
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri – Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!
Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!

Η πιο Νόστιμη Μανέστρα!

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιανουαρίου 10, 2014

  • Yield: 4 Servings
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 20 mins

Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα …

Ingredients

Instructions

  1. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
    Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί!
  3. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο