Share

Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο

Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 βάζο, 1000 gr.
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσετε τα μανιτάρια "ζωντανά" και έτοιμα για χρήση, κάθε στιγμή!
Η γεύση τους είναι πραγματικά απίστευτη! Τρώγονται σαν μεζές, προσθέστε τα σε γλυκόξινες συνταγές, σαλάτες, πίτσες και συνοδεύει τέλεια πιάτα με κρέας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια. Τα μεγάλύτερα μανιτάρια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι να είναι ομοιόμορφα.
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι λευκό και μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και τα σκόρδα που τα πατάμε ελαφρά για να "σπάσουν", βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Επειδή τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό, δεν θα προσθέσετε επιπλέον!
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα κλωναράκια του δενδολίβανου και του θυμαριού.
    Τα τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν.
  4. Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν τα χρησιμοποιήσουμε.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο