Μαρμελάδα Βατόμουρο

Μαρμελάδα Βατόμουρο

Share

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά είναι καταπληκτική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, παρόλη την ζάχαρη!

Μαρμελάδα Βατόμουρο Recipe

Close up of blueberry jam on bread

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1500 gr.
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 55 λεπτά

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βατόμουρα. Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
  2. Την άλλη μέρα προσθέτουμε περίπου 250 ml. νερό, και βράζουμε μέχρι να "δέσει" η μαρμελάδα,ανακατεύοντας συχνά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν στέκεται παχύρεστη, προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και την βανιλλίνη, ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει η μρμελάδα, διατηρείται εκτός ψυγείου!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

2 Σχόλια

  1. Ευα μου καλησπερα!!αν χρησιμοποιησω κατεψυγμενα βατομουρα θα ακολουθησω την ιδια διαδικασια η οχι?

    • Βαγγέλη καλησπέρα, γίνεται αλλά πιστεύω οτι ίσως να θέλει περισσότερη ζάχαρη λόγω υγρών, το βλέπεις και στην διαδικασία λοιπόν. Καλή επιτυχία!

Αφήστε ένα σχόλιο