Μαρμελάδα Βατόμουρο

Μαρμελάδα Βατόμουρο

Share

Μαρμελάδα Βατόμουρο

Close up of blueberry jam on bread

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1500 gr.
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 55 λεπτά

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά είναι καταπληκτική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, παρόλη την ζάχαρη!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βατόμουρα. Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
  2. Την άλλη μέρα προσθέτουμε περίπου 250 ml. νερό, και βράζουμε μέχρι να "δέσει" η μαρμελάδα,ανακατεύοντας συχνά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν στέκεται παχύρεστη, προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και την βανιλλίνη, ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει η μρμελάδα, διατηρείται εκτός ψυγείου!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο