Μαρμελάδα με Μήλο,Τζίντζερ και Κανέλα

Μαρμελάδα με Μήλο,Τζίντζερ και Κανέλα

Share

Μαρμελάδα με Μήλο,Τζίντζερ και Κανέλα

Μαρμελάδα με Μήλο,Τζίντζερ και Κανέλα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 600 gr. (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Αν σας αρέσουν οι μαρμελάδες θα πρέπει να γευτείτε αυτή την υπέροχη, χειμωνιάτικη μαρμελάδα μήλου αρωματισμένη με τζίντζερ και κανέλα!
Λόγω της φυσικής πηκτίνης που περιέχει το μήλο το δέσιμο και η υφή της είναι καταπληκτική!
Χρησιμοποιήστε την σε γλυκά, μπισκότα, σε μηλόπιτες ακόμη και σε σάλτσες φαγητών!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τους πυρήνες.
    Βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα μέσα σε κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει τις λεμονόκουπες, αφού στύψουμε το λεμόνι και κρατήσουμε τον χυμό, για να μην μαυρίσουν.
    Συνταγές για Μαρμελάδες Μήλο
  2. Βάζουμε τις φλούδες με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
    Κατόπιν πατάμε το μείγμα, ελαφρά, με ένα κουτάλι και σουρώνουμε ώστε να πάρουμε τα υγρά.
    Μαρμελάδα Μήλο Συνταγές
  3. Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τρίβουμε το τζίντζερ.
    Βάζουμε τα μήλα, το τζίντζερ, το ξυλάκι της κανέλας, το υγρό που συλλέξαμε και την ζάχαρη, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
    Συνταγή για Μαρμελάδες Μήλο
  4. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμορασία και ανακατεύουμε.
    Μόλις το μείγμα πάρει 2-3 βράσεις, γυρίζουμε την θερμοκρασία σε μέτρια ένταση.
    Συνταγές για Μαρμελάδα Μήλο Τζίντζερ
  5. Ανακατεύοντας τακτικά, ωράζουμε την μαρμελάδα περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να δέσει.
    Δεν την αφήνουμε χωρίς καθόλου υγρά γιατί η μαρμελάδα μόλις κρυώσει θα πήξει αόμη περισσότερο.
    Συνταγές για μαρμελάδες
  6. Μεταφέρουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος!
    Συνταγή για Μαρμελάδα Μήλο Τζίντζερ
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο