Μελόπιτα Σίφνου

Μελόπιτα Σίφνου

Share

Μελόπιτα Σίφνου

Μελόπιτα Σίφνου

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 28, 2012

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (16 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins

Μία γλυκιά τοπική συνταγή από την υπέροχη και ρομαντική Σίφνο!
Μια παραδοσιακή πίτα με απλά υλικά, εύκολη και πεντανόστιμη!
Μελόπιτα ή μελόπιτθα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
    Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
    Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!
    Μελόπιτα Σίφνου
    Share

    Σχόλια από Facebook

    Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

    4 Σχόλια

    1. Όλο φλερτάρω με τη μελόπιτα και όλο δεν αποφασίζω να τη φτιάξω.
      Από τη μια με τρομάζουν μάλλον τα αρκετά αυγά που περιέχει, αλλά από την άλλη θέλω πολύ να τη δοκιμάσω!
      Πρέπει να είναι απίθανη!

      Φιλιά!

      • Ερμιόνη μου καλημέρα!
        Οτι έχει πολλά αυγά έχει.. αλλά μπορείς να κάνεις την μισή ποσότητα, εγώ την έχω δοκιμάσει και πιο λεπτή και μου άρεσε!
        Φιλιά, καλό Σ.κ!!

    Αφήστε ένα σχόλιο