Μελόπιτα Σίφνου

Μελόπιτα Σίφνου

Share

Μελόπιτα Σίφνου

Μελόπιτα Σίφνου

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 28, 2012

  • Απόδοση: 1 (16 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Μία γλυκιά τοπική συνταγή από την υπέροχη και ρομαντική Σίφνο!
Μια παραδοσιακή πίτα με απλά υλικά, εύκολη και πεντανόστιμη!
Μελόπιτα ή μελόπιτθα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
    Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
    Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!
    Μελόπιτα Σίφνου
    Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

    Σχόλια από Facebook

    4 Σχόλια

    1. Όλο φλερτάρω με τη μελόπιτα και όλο δεν αποφασίζω να τη φτιάξω.
      Από τη μια με τρομάζουν μάλλον τα αρκετά αυγά που περιέχει, αλλά από την άλλη θέλω πολύ να τη δοκιμάσω!
      Πρέπει να είναι απίθανη!

      Φιλιά!

      • Ερμιόνη μου καλημέρα!
        Οτι έχει πολλά αυγά έχει.. αλλά μπορείς να κάνεις την μισή ποσότητα, εγώ την έχω δοκιμάσει και πιο λεπτή και μου άρεσε!
        Φιλιά, καλό Σ.κ!!

    Αφήστε ένα σχόλιο