Share

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι)

Την Κυριακή που μας πέρασε για ακόμη μια φορά το Food4Good ήταν εκεί, μαγειρεύοντας 10.000 μερίδες φαγητό και γλυκό, για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας Surfers for Life ώστε να διαδώσει το μήνυμα «Είμαι νικητής» στο 2ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» όπου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.

Κοιτάζοντας τα υλικά της λίστας από τα προϊόντα που μας διέθεσαν οι υποστηρικτές μας είχα στην διάθεσή μου ανθότυρο, τα αγαπημένα Μέλι Αττική και Αλεύρι Γιώτης ώστε να φτιάξω 500 μερίδες γλυκό, φυσικά δεν ήθελε πολύ σκέψη,  η συνταγή που αποφάσισα να κάνω ήταν μια μελόπιτα η οποία όμως  την τελευταία στιγμή έγινε μελοπιτάκια,  μην ρωτάς το γιατί είναι μεγάλη ιστορία!

Τα υπόλοιπα σχετικά με την υπέροχη αυτή δράση θα σας τα γράψω αναλυτικά σε λίγες ημέρες, κλείνοντας όμως θα σας πω οτι η Μαίρη Συνατσάκη δήλωσε δημοσίως οτι ξετρελάθηκε με τα μελοπιτάκια… δεν έχω λόγια!

Υλικά

Για την Ζύμη    
250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
160 ml. νερό χλιαρό
3 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

Για την Γέμιση    
200 gr. ανθότυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνιού και πορτοκαλιού
Ελάχιστη βανιλλίνη
1 μέτριο αυγό

Για το Σερβίρισμα   
Μέλι
Κανέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά.     Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, λεία και με υγρασία ζύμη.

Σημείωση: Βλέπουμε σε τι φάση είναι η ζύμη μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα λίγο αλεύρι ή νερό για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!     Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε κομμάτια βάρους 10 gr.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
Παίρνουμε ένα ζυμάρι και το ανοίγουμε στην παλάμη μας, τοποθετούμε το κέντρο μικρό 1 κουταλάκι γέμιση.
Κλείνουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα σαν μικρή μπάλα.

Αραδιάζουμε τα μελοπιτάκια σε ένα δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους στους 175°C μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία για όλη την ζύμη.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σερβίρουμε ζεστά περιχυμένα με μπόλικο μέλι.
Αν τα αφήσουμε και κρυώσουν βάζουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι, το ζεσταίνουμε και τα περιχύνουμε.

Εκτός από μέλι και κανέλα αν θέλουμε προσθέτουμε στο σερβίρισμα κομματάκια βούτυρο, ξηρούς καρούς και σουσάμι!

Μελοπιτάκια Γεμιστά με Ανθότυρο

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Σχόλια

  1. Φαίνονται απίστευτα! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα και λείαν συντόμως, όχι με ανθότυρο γιατί δεν μπορώ να το βρω Ολλανδία αλλά με ρικόττα.

  2. Και εμείς ξετρελαθήκαμε και πάνε για φτιάξιμο άμεσα! Ευάκο ήταν όλα υπέροχα! :)

  3. Μια υγιεινή εκδοχή των μαλεβυζιώτικων μυζηθροπιτακίων! Εμείς τα κάνουμε τηγανητά. Υπέροχη ιδέα αυτή του φούρνου! Στο σερβίρισμα, σχεδόν απαραίτητο το καβουρδισμένο και κοπανισμένο αναποφλοίωτο σουσάμι και -αν έχουμε πρόχειρα- καρύδια!

    • Να “σαι καλά Βαγγελιώ μου! Όντως έχουν όλοι την γεύση και είναι πιο ελαφριά λόγω φούρνου, τα μυζηθροπιτάκια απλά είναι λατρεία!
      Τα φιλιά μου!

Αφήστε ένα σχόλιο