Μύδια Σαγανάκι

Μύδια Σαγανάκι

Share

Μύδια Σαγανάκι

Μύδια Σαγανάκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, είναι τα μύδια σαγανάκι!
Η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
    Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
    Συνταγές για Μύδια
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
    Συνταγή για Μύδια Σαγανάκι
  3. Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
    Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
    Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Σαγανάκι Συνταγές
  4. Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
    Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.
    Μύδια Σαγανάκι Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο