Μύδια Σαγανάκι

Μύδια Σαγανάκι

Μύδια Σαγανάκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, είναι τα μύδια σαγανάκι!
Η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
    Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
    Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
    Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
    Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.

8 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.