Share

Μύδια Σαγανάκι

Μύδια Σαγανάκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, είναι τα μύδια σαγανάκι!
Η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
    Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
    Συνταγές για Μύδια
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
    Συνταγή για Μύδια Σαγανάκι
  3. Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
    Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
    Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Σαγανάκι Συνταγές
  4. Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
    Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.
    Μύδια Σαγανάκι Συνταγές
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο