Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Το μυδοπίλαφο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με διάφορες παραλλαγές!
Σ”  αυτή την συνταγή έχει προστεθεί ο αστεροειδής γλυκάνισος, μουστάρδα και σαφράν, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Μυδοπίλαφο

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Yield: 1 (5 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 25 mins

Το μυδοπίλαφο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με διάφορες παραλλαγές! Σ'  …

Ingredients

Instructions

  1. Ξεπλένουμε τα μύδια με νερό, ώστε να ξεπαγώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο ανακατεύουμε για 1 λεπτό με ξύλινη κουτάλα.
    Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
    Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  4. Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και 350 ml. ζεστό νερό.
    Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σιγοβράζουμε το φαγητό, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
    Ελέγξτε κατά πόσο θέλετε να "κρατάει" το ρύζι και προσθέστε επιπλέον νερό, αν επιθυμείτε.
  5. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού!

2 Σχόλια

  1. Φανταστικό μυδοπίλαφο Ευα μου
    Το έφτιαξα κι εγώ, με λίγες αλλαγές στα υλικά βέβαια (χωρίς μουστάρδα, πιπεριά) αλλά αυτός το αστεροειδής γλυκάνισος είναι όλα τα λεφτά. Δίνει απίστευτη νοστιμιά.
    Την επόμενη φορά θα το κάνω με τη μουστάρδα

    Τα φιλιά μου : )

Αφήστε ένα σχόλιο