Share

Μήλα Γεμιστά με Μπισκότα και Αμύγδαλο

Μήλα Ψητά

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 1, 2013

  • Απόδοση: 6 μήλα (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή των μήλων αλλά και η εποχή που ζητάμε ένα πιο "ζεστό" επιδόρπιο με πιο "γήινες πινελιές"!
Τα γεμιστά μήλα είναι ό,τι πιο εύκολο απλό και μάλιστα μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσεύματα από ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, μπισκότα αλλά μην ξεχάσετε να "παίξετε" με γεύσεις και υλικά, δοκιμάστε το παστέλι, την καρύδα, την καραμέλες γάλακτος, τον Μακεδονικό Χαλβά, τα αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο βάζει ο νους σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Ετοιμάζουμε την γέμιση.
    Σπάμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε το αμύγδαλο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα μπισκότα, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο, το καρδάμωμο, την ζάχαρη και περιχύνουμε με το λικέρ.
    Γέμιση για Μήλα Γεμιστά
  2. Κόβουμε το καπάκι των μήλων, κρατώντας το καπάκι τους.
    Με το ειδικό εργαλείο ή ένα κουταλάκι αφαιρούμε την σάρκα τους, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε.
    Συνταγές με Μήλα
  3. Μέσα σε κάθε μήλο τοποθετούμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο και γεμίζουμε με την γέμιση.
    Τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι βούτυρο και κλείνουμε με το καπάκι από τα μήλα.
    Γεμιστά Μήλα Συνταγές
  4. Τοποθετούμε τα μήλα σε πυριμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο.
    Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό, ζεστό και ένα ξυλάκι κανέλας.
    Μήλα Γεμιστά Συνταγή
  5. Ψήνουμε τα μήλα στους 180°C Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
    Μόλις βγάλουμε τα μήλα περιχύνουμε με την καραμέλα, αν θέλουμε.
    Μήλα Ψητά
  6. Σερβίρουμε τα μήλα με γιαούρτι, κρέμ φρές, Μακεδονικό Χαλβά ή παγωτό και κανέλα!
    Μήλα Ψητα Γεμιστά
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο