Share

Η μαρέγκα θα έχει σίγουρη επιτυχία αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

– Χτυπήσουμε τα ασπράδια χάλκινο σκεύος, η μαρέγκα θα αποκτήσει διπλάσιο όγκο
και χωρίς προσθήκη λεμονιού!

– Αν χτυπήσουμε την μαρέγκα σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος η προσθήκη του
λεμονιού (λίγες σταγόνες λεμονιού) είναι απαραίτητη.

– Τα σκεύος δέν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση από αλουμίνιο διότι η μαρέγκα
θα πάρει γκρίζο χρώμα, αφού η οξύτητα του λεμονιού αντιδρά με το υλικό αυτό!

– Μη δοκιμάστε να κάνετε μαρέγκα σε πλαστικό σκεύος, πιθανώς αν έχει χρησιμοποιηθεί
να έχει κρατήσει ίχνη λίπους και δεν θα καταφέρει η μαρέγκα να αποκτήσει αέρινη υφή!

– Το σκεύος που θα χτυπήσετε τα ασπράδια πρέπει να είναι εντελώς στεγνό!

– Aν χτυπήσετε τα ασπράδια περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται η μαρέγκα θα υγροποιηθεί!

Άν η μαρέγκα σας προορίζεται για χρήση στην ζαχαροπλαστική:

Αν θέλουμε να κάνουμε απλή μαρέγκα για γλυκά χτυπάμε απράδια με ζάχαρη άχνη.

Ιταλική μαρέγκα:
Πρόκειται για μία γλυκιά μαρέγκα, στην οποία προσθέτουμε σταδιακά καυτό
σιρόπι ζάχαρης, χτυπώντας στην δυνατή ταχύτητα.
Μετά την προσθήκη ζάχαρης,η μαρέγκα δεν θα σφίξει περισσότερο!
Στην μαρέγκα εκτός από ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε κακάο ή χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Μπορούμε επίσης να δώσουμε άρωμα με προσθήκη βανίλιας ή με ξύσμα εσπεροδοειδών!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο