Share

Μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ

Μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 2 λεπτά

Stroganoff, Stroganov, Στρογγανόφ...
ή απλά η παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, είναι το πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890, κατόπιν επιθυμίας του διπλωμάτη Πάβελ Στρογγανόφ!
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το πιάτο βέβαια, η πάρακάτω συνταγή είναι μία από τις καλύτερες εκδοχές!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
    Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
    Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
    Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
    Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, την μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
    Βράζουμε άλλα 2 λεπτά.
    Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.

    Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά σωτέ!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο