Share

Το απόλυτο σιροπιαστό με καρύδι ή φυστίκι, ο μπακλαβάς, γιατί Χριστούγεννα χωρίς μπακλαβά δεν γίνονται!

Μπακλαβάς Recipe

suntages gia baklava

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (30 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 50-60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 35 λεπτά

Το απόλυτο σιροπιαστό με καρύδι ή φυστίκι, ο μπακλαβάς, γιατί …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ο μπακλαβάς
    Σπάμε τα καρύδια και τα φυστίκια στο multi. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς,την φρυγανιά,την ζάχαρη,την βανίλια και τα κανελογαρίφαλα.
  2. Σε ένα ταψί που το βουτυρώνουμε ελαφρά στρώνουμε 4 φύλλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μείγμα γέμισης τα φύλλα .
    Η διαδικασία είναι η εξής: στρώνουμε δύο φύλλα και πασπαλίζουμε με μείγμα,μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  3. Κρατάμε 4 φύλλα για το τελείωμα. Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τον μπακλαβά,σε σχήμα ρόμβου, αρκετά βαθιά και καρφώνουμε ένα μοσχοκάρφι στο κέντρο του ρόμβου.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι «καίμε» το λάδι με το βούτυρο και περιχύνουμε τον μπακλαβά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175°C.
  5. Το σιρόπι
    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
  6. Το σιρόπιασμα
    Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τον μπακλαβά και αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο