Μπακλαβαδάκια με Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο

Μπακλαβαδάκια με Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο

Τα σιροπιαστά γλυκίσματα είναι τα αγαπημένα μου. Μπορώ να τρώω μπακλαβαδάκια, καταΐφάκια, μασουράκια, ροξάκια, σαραγλάκια κτλ, κτλ.

Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι το γλυκό της γιορτής αλλά και το κέρασμα της νηστείας.

Φέτος μου ήρθε λίγο πριν την αρχή της Σαρακοστής το καθιερωμένο πακέτο από τον Μακεδονικό Χαλβά. Είχε μέσα Μακεδονικό Ταχίνι, Μακεδονικό Χαλβά αλλά και το αγαπημένο βιβλίο συνταγών!

Όταν αντίκρυσα το Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο και αφού έχω δοκιμάσει στο παρελθόν τα υπέροχα νηστίσιμα, μεθυσμένα με  γέμιση Μακεδονικού Χαλβά (βλέπε εδώ) δεν το πολυσκέφτηκα και άρχισα να θρυμματίζω τον Μακεδονικό Χαλβά. Ψήσιμο, σιρόπιασμα και ώρα για δοκιμή.

Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αλλά αυτά τα μπακλαβαδάκια με την τραγανή γέμιση από χαλβά είναι to die for! Ειδικά όταν πετυχαίνω μπακλαβάδακια με το ολόκληρο αμυγδαλάκι!

Όπως είχα αναφέρει σε παλιότερο post, η επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού Χαλβά, όπου παρακολουθήσαμε την παρασκευή του από την αρχή μέχρι το τέλος, μ’ έκανε να τον αγαπήσω ακόμη πιο πολύ, γιατί είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω ζεστό, σχεδόν καυτό θα έλεγα και αυτή η υφή και η γεύση μου ήρθε μόλις δοκίμασα ένα ζεστό μπακλαβαδάκι.

-Η φετινή είναι #kalisarakosti αλλά και γλυκιά! Γλυκιά με Μακεδονικό Χαλβά, Το Γλυκό Που Κάνει Καλό!

Και υπάρχει και σε μερίδες για να το παίρνεις παντού μαζί σου, αναζήτησέ το!


Μπακλαβαδάκια με Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο
Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Χρόνος Ψησίματος: 60′ 
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 50 κομμάτια

 Υλικά

Για τα μπακλαβαδάκια
250 gr. Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο
10 φύλλα κρούστας για γλυκά
150 gr. αμυγδαλόψιχα
60 gr. φρυγανιά τριμμένη
130 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλο

Για το σιρόπι
275 gr. ζάχαρη
300 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 φέτες λεμόνι
2-3 φέτες  πορτοκάλι

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165ο C. Αλέθουμε την αμυγδαλόψιχα και την ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε τον Μακεδονικό Χαλβά θρυμματισμένο και ανακατεύουμε.

2 Ανοίγουμε το φύλλο, παίρνουμε δύο από τα φύλλα και ξεκινώντας από την άκρη τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ανάλαφρο ρολό, κλείνουμε καλά τις άκρες και τοποθετούμε σε ταψί. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τα υπόλοιπα φύλλα.

3 Με ένα κοφτερό μαχαιράκι τρυπάμε το μπακλαβα μέχρι κάτω ώστε να λαδωθεί καλά.Ρίχνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και το καίμε καλά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το λάδι κουταλιά-κουταλιά σε όλη την επιφάνεια και στις χαρακιές που κάναμε με το μαχαίρι. .

4 Ψήνουμε τον μπακλαβά στους 165ο C. για περίπου 50 λεπτά και μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά, μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά τον σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά και τον αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

5 Κατόπιν κόβουμε το κάθε ρολό σε μικρότερα μπακλαβαδάκια.

Νηστίσιμα Μπακλαβαδάκια Συνταγές

Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καρύδι για τη γέμιση.
– Μπορούμε τα μπακλαβαδάκια να τα αρωματίσουμε με μαστίχα και ξύσμα πορτοκαλιού.
– Ο μπακλαβάς μπορεί να στρωθεί και κανονικά σε ένα μέτριο ταψί.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες γεύσεις Μακεδονικού Χαλβά.

Μακεδονικός Χαλβάς Γλυκά Συνταγές

Μακεδονικός Χαλβάς Συνταγές για Γλυκά

Συνταγή για Μπακλαβαδάκια

Μπακλαβαδάκια Συνταγές

Νηστίσιμα Μπακλαβαδάκια με Αμύγδαλο

Μπακλαβαδάκια με Αμύγδαλο Συνταγή

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο