Mπισκότα με Πορτοκάλι και Παπαρουνόσπορο

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 35-40 μπισκότα
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 12 mins
  • Ready In: 42 mins

Τα πιο τέλεια μπισκότα πορτοκαλιού είναι αρωματικά, αφράτα, ελαφρώς τραγανά φτιάχνονται πανεύκολα με τα πιο απλά υλικά που σιγουρα όλοι έχουμε στο σπίτι!
Ο παπαρουνόσπορος βέβαια, κάνει όλη την διαφορά στην γεύση αλλά και στην υφή!

Ingredients

Instructions

  1. Αφήνουμε το βούτυρο και το αυγό να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο, για 2 λεπτά να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την σόδα.
    Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά.
    Τέλος προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην ζύμη.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ζύμη, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
  4. Ψήνουμε στους 175°C Κελσίου για 10-12 λεπτά.
    Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην λαδόκολλα για 2 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα ακουμπάμε σε σχάρα για 5 λεπτά να στεγνώσουν.
    Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικά κουτιά, που κλείνουν αεροστεγώς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο