Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι

Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι

Πανεύκολα μαλακά μπισκότα, με την φρεσκάδα του τζίντζερ και λεμονάτο άρωμα!
Βάλτε τα σε σακουλάκια με πολύχρωμες κορδέλες και ιδού μια όμορφη ιδέα για να κάνετε ένα συμβολικό δώρο στους αγαπημένους σας, από τα χεράκια σας!

Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 20 μπισκότα
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 12 mins
  • Ready In: 27 mins

Πανεύκολα μαλακά μπισκότα, με την φρεσκάδα του τζίντζερ και λεμονάτο …

Ingredients

Instructions

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
    Προσθέτουμε το αλεύρι, baking powder, την σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα.
  2. Η ζύμη που θα πάρουμε δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή.
    Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα.
    Κόβουμε ισόποσα κομμάτια ζύμης και τα κάνουμε μπαλάκια τα κυλάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους .
  3. Στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο λαδόκολλα.
    Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης με απόσταση στο ταψί.
    Στη συνέχεια πατάμε ελαφρά τις μπάλες ελαφρά να πλατύνουν.
  4. Ψήνουμε 10-12 λεπτά στο αερόθερμο στους 170° C.
    Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
    Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά.

3 Σχόλια

  1. Καλημερα! Φτιαχνω τώρα την συνταγή αυτή και παρατήρησα ότι το αβγό που ανάφερετε στις οδηγιες δεν το έχετε συμπεριλαβει στη λίστα των υλικων. Αν θέλετε προσθέστε το. Καλές γιορτες!

Αφήστε ένα σχόλιο