Share

Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Νάξο, με υπέροχη γεύση θυμαρίσου μελιού, το οποίο κάνει και την διαφορά στην συνταγή, αφού η Νάξος πάράγει από τα καλύτερα θυμαρίσια μέλια!

Ναξιώτικος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος Νάξου

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Νάξο, με υπέροχη γεύση θυμαρίσου μελιού, το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το σιρόπι
    Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
    Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
    Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και κρατάμε το σιρόπι ζεστό.
  2. Ο χαλβάς
    Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει.
    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς και καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ωραίο καφέ χρώμα το σιμιγδάλι.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι καυτό, σε μια δόση.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μείγμα θα αρχίζει να κοχλάζει ασταμάτητα, έχετε δίπλα το καπάκι της κατσαρόλας και σκεπάστε την!
    Αφήστε την σκεπασμένη μερικά δευτερόλεπτα και μετά ανακατέψτε το χαλβά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
    Ρίχνουμε τον χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
    Σερβίρουμε με άφθονη κανέλα!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο