Νηστίσιμα Κουλουράκια με Κρασί

1.9K

Ανοίγουμε την Σαρακοτή με γλύκα και με άρωμα! Τραγανά κουλουράκια με κρασί, φτιάχνονται πανεύκολα και με πολλούς πολλούς συνδυασμούς! Διαλέξε τον δικό σου!

Τραγανά Κουκουράκια με Κρασί και Μπαχαρικά!

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 4 Μαρτίου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: Περίπου 60 κουλουράκια
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15-20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Ανοίγουμε την Σαρακοτή με γλύκα και με άρωμα! Τραγανά κουλουράκια με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με την αρμπαρόριζα, τα μοσχοκάρφια, τα μπαχάρια, τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση.
    Αφήνουμε το κρασί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Αφαιρούμε από το κρασί τις φλούδες και τα μπαχαρικά, μεταφέρουμε σε μπώλ και προθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη το ελαιόλαδο και χτυπάμε με μίξερ για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη, το ξύσμα από το περγαμόντο και το αλεύρι με την σόδα και το baking powder κοσκινιμένα.
    Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε ζάχαρη κρυταλλική και λίγη κανέλα.
    Πλάθουμε κουλουράκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
    Περνάμε τα κουλουράκια μέσα από το μείγμα της κανελοζάχαρης.
  4. Απλώνουμε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε εως 20 λεπτά στην αερόθερμη λειτουργία στους 180°C Κελσίου.

  5. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close