Share

Ανοίγουμε την Σαρακοτή με γλύκα και με άρωμα! Τραγανά κουλουράκια με κρασί, φτιάχνονται πανεύκολα και με πολλούς πολλούς συνδυασμούς! Διαλέξε τον δικό σου!

Τραγανά Κουκουράκια με Κρασί και Μπαχαρικά!

Νηστίσιμα Αρωματικά Κουλουράκια με Κρασί

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαρτίου 4, 2014

  • Απόδοση: Περίπου 60 κουλουράκια
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15-20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Ανοίγουμε την Σαρακοτή με γλύκα και με άρωμα! Τραγανά κουλουράκια με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με την αρμπαρόριζα, τα μοσχοκάρφια, τα μπαχάρια, τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση.
    Αφήνουμε το κρασί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Αφαιρούμε από το κρασί τις φλούδες και τα μπαχαρικά, μεταφέρουμε σε μπώλ και προθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη το ελαιόλαδο και χτυπάμε με μίξερ για 3-4 λεπτά.
    Συνταγές για Νηστίσιμα Κουλουράκια
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη, το ξύσμα από το περγαμόντο και το αλεύρι με την σόδα και το baking powder κοσκινιμένα.
    Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεμα.
    Συνταγές Σαρακοστιανές
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε ζάχαρη κρυταλλική και λίγη κανέλα.
    Πλάθουμε κουλουράκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
    Περνάμε τα κουλουράκια μέσα από το μείγμα της κανελοζάχαρης.
    Συνταγή για Κουλουράκια
  4. Απλώνουμε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε εως 20 λεπτά στην αερόθερμη λειτουργία στους 180°C Κελσίου.

    Συνταγές για Κουλουράκια με Κρασί
  5. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς!
    Νητίιμα Κουουράκια με Κραί και Κανέλα

  6. Κουλουράκια Νηστίσιμα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο