Share

Νηστίσιμα Πατατοπιτάκια με Ταχίνι

Νηστίσιμα Πατατοπιτάκια με Ταχίνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 15
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Υπέροχα αφράτα, πεντανόστιμα πατατοπιτάκια με ταχίνι!
Η συνταγή είναι πανεύκολη και η ζύμη τέλεια! Το ιδανικό σνάκ για τις ημέρες της νηστείας, που θα σας γεμίσει ενέργεια!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη
    Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
    Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε, το αλάτι, το ξύδι το ελαιόλαδο και το νερό που διαλύσαμε την μαγια.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, άν δούμε οτι χρειάζεται περισσότερο νερό ή αλεύρι προσθέτουμε ανάλογα.
  2. Εφόσον έχουμε μια ελαστική ζύμη, την τοποθετούμε σε καθαρό μπώλ, που αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά, να διπλασιαστεί.
  3. Η γέμιση
    Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
    Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πηρούνι.
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1 λεπτό με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ταχίνι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
    Ανακατεύουμε και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Τα πατατοπιτάκια
    Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρά.
    Κόβουμε κομμάτια περίπου 38-40 gr. και τα κάνουμε μπάλες.
    Με την παλάμη μας ή με ένα μικρό πλάστη πατάμε την κάθε μπάλα να ανοίξει κυκλικά, τοποθετούμε μια γεμάτη κουταλιά από την γέμιση.
  6. Κλείνουμε τα πατατοπιτάκια, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας την ζύμη και δημιουργούμε μια μπάλα.
    Ακουμπάμε τα πατατοπιτάκια σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  7. Ακολουθούμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη την ζύμη.
    Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο την επιφάνεια τους.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στους 180° C Κελσίου.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο