Τι συμβαίνει μέσα σ΄ενα γουόκ όταν το φυστικοβούτυρο συναντά ασιατικά  noodles και τραγανά λαχανικά;  Μια πεντανόστιμη, εξωτική, φυσ-τ-ική απόλαυση!

Υπάρχουν αρκετές φορές  που θέλω να μαγειρέψω  κάτι ελαφρύ αλλά όχι πρόχειρο, για να «χορτάσω» τηνπείνα μου με ό,τι βρω στο ψυγείο και στα ντουλάπια μου. Άλλοτε, θέλω να ετοιμάσω ένα διαφορετικό δείπνο για τους φίλους μου, χωρίς να κλειστώ με τις ώρες στην κουζίνα.

Τα noodles είναι παραδοσιακά ασιατικά ζυμαρικά και έχουν τη δική τους ιστορία. Εμφανίστηκαν περίπου το 206 π.Χ. και έκτοτε έγιναν δημοφιλή σε όλη την Ασία, ιδιαίτερα την Ανατολική.

Η παράδοση λέει πως όταν μαγειρεύουμε noodles δεν πρέπει να τα «σπάμε»: τα μακριά noodles συμβολίζουν τη μακροζωία, γι΄αυτό και αποτελούν σύνηθες γεύμα σε περιστάσεις γενεθλίων αλλά και την Πρωτοχρονιά!

Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές παραδοσιακές συνταγές για noodles, μα ο δικός μου τρόπος είναι αυτό που λέμε «χρησιμοποιώ ό,τι έχω στην κουζίνα μου». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνδυάζω  λαχανικά και Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, με το οποίο φτιάχνω μια θεϊκή σάλτσα. Μπορείς να δεις περισσότερα παρακάτωστο βίντεο που ετοίμασα!

Αν τώρα αναρωτιέσαι πως γίνεται το φυστικοβούτυρο να ταιριάζει με τα noodles, η απάντηση βρίσκεται στη λέξη «παραλλαγή»:

Συνταγές με Noodles και φυστικοβούτυρο

 

Το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, Crunchy που ήταν αρχικά συχνή μου απόλαυση, έγινε πλέον καθημερινή! Διαβάζοντας για τις θρεπτικές του ιδιότητες στη νέα ιστοσελίδα peanutbutter.gr,  συνειδητοποίησα ότι μου προσφέρει όσα ακριβώς χρειάζομαι ώστε να είμαι γεμάτη ενέργεια, να έχω καλή μνήμη και, κυρίως, ισορροπημένη διατροφή.

Η υπέροχη λοιπόν, σάλτσα με φυστικοβούτυρο, τα τραγανά λαχανικά και οι μικρές γευστικές πινελιές  μαζί με την απλότητα, την ευκολία  και τη διάθεση για «εξωτικούς» συνδυασμούς καθιστούν  τα noodles αγαπημένη μου επιλογή για ένα γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό γεύμα!


Noodles με λαχανικά και φυστικοβούτυρο
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 60′ 
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα
50 g. Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Crunchy
50 ml. σάλτσα σόγιας
50 ml. γλυκιά σάλτσα σόγιας
¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
20 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
Χυμό ενός λάιμ

Για τα
noodles με λαχανικά
250 g.noodles αυγού
50 g. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
150 g. φουντίτσες μπρόκολου
50 g.  πιπεριές
1 μεγάλο καρότο
100 g. ανάμεικτα ασιατικά λαχανικά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
50 ml. ζεστό νερό
50g. φυστίκια τριμμένα
Κόλιανδρο

Εκτέλεση

1 Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες με τα χέρια μας. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε φέτες και το καρότο πρώτα σε λεπτές φέτες  και μετά σε στικς. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.

2 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σ΄ένα μπωλ. Βράζουμε τα noodles σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα κρατάμε ζεστά.

3 Σ’ ένα γουόκ ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο και σωτάρουμε πρώτα το μπρόκολο, το τζίντζερ και το καρότο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα noodles, ρίχνουμε την σάλτσα, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το νερό.

4 Συνεχίζουμε με δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φυστίκια και το κόλιανδρο. Σερβίρουμε με λάιμ, φύλλα βασιλικού και επιπλέον φυστίκι τριμμένο.

Συνταγές για Νούντλς

 

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής λαχανικά.
– Μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα βασιλικού, τα οποία ταιριάζουν ιδανικά!
– Εκτός από τα noodles αυγού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρυζιού.
-Αν θέλουμε. μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα noodles και με αυγά, τα οποία χτυπάμε ελαφρά και τα προσθέτουμε μόλις σωτάρουμε τα λαχανικά.

 

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας για την καμπάνια Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο