Τα γεμιστά αλλιώς! Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και Κουκουνάρι.
Το κους κους σπυρωτό, το άρωμα του βασιλικού και το κουκουνάρι δίνουν ξεχωριστή νότα που συνδυάζεται άψογα με την ψημένη ντομάτα και το δροσερό κατίκι!

Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και Κουκουνάρι Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 22, 2013

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 25 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 1 hr 25 mins

Τα γεμιστά αλλιώς! Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και …

Ingredients

Instructions

  1. Αρχικά διαλέγουμε ομοιόμορφες σφιχτές ντομάτες.
    Κόβουμε το κάτω μέρος κάθε ντομάτας δημιουργώντας ένα "καπάκι" και την αδειάζουμε με ενα κουτάλι, κρατώντας την ψίχα.
    Πολτοποιούμε την ψίχα που κρατήσαμε στο multi.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον βασιλικό.
    Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
    Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από την ψίχα ντομάτας που πολτοποιήσαμε και βράζουμε για 3 λεπτά.
    Προσθέτουμε το κους κους και κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά.
  4. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε γάστρα την μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγη ζάχαρη.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 1 ώρα.

    Σερβίρουμε με κατίκι και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο