Ομελέτα με Αγκινάρα

Ομελέτα με Αγκινάρα

Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ αδικημένο λαχανικό, μάλλον η διαδικασία καθαρισμού αποτρέπει πολυ κόσμο να αγαπήσει αυτό το όμορφο και νόστιμο «λουλούδι»!

Αν όμως θέλετε την γνώμη μου, αγαπάτε τις αγκινάρες και θέλετε να τις βρίσκετε έετοιμες «για όλα» σας προτείνω τις κονσερβοποιημένες, διατηρημένες σε νερό αγκινάρες από την Καλαμάτα της  MENELAS BALDJIS LTD!

Οι πιο τρυφερές καρδιές από αγκινάρες απλής και άγριας, που μας κάνουν υπερήφανους στην αγορές του εξωτερικού και δεν έχουν πια εποχή, αφού θα είναι πάντα διαθέσιμες κλεισμένες και περιποιημένες σε κονσέρβα!

Η κυρία Μπαλτζή Εύα είχε την καλοσύνη να μου τις προσφέρει και μια ομελέτα με αγκινάρες που μου είχε καρφωθεί στο μυαλό καιρό έγινε πραγματικότητα!

Η αγαπημένη και γρήγορη ομελέτα, νόστιμη όσο ποτέ άλλοτε γεμάτη με καρδιές αγκινάρας, μην διστάσετε θα την αγαπήσετε!

Ομελέτα με Αγκινάρες, Απλά και Νόστιμα!

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 19, 2014

  • Yield: 2 Servings
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 15 mins

Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ αδικημένο λαχανικό, μάλλον η διαδικασία …

Ingredients

Instructions

  1. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το νερό τους και τις ακουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό για να στεγνώσουν.
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδου πατημένη ελαφρά.

  2. Σωτάρουμε τις αγκινάρες και από τις δύο πλευρές.
    Χτυπάμε σε ένα μπώλ τρία αυγά, το ένα ασπράδι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
    Αφαιρούμε την σκελίδα του σκόρδου, περιχύνουμε με τα αυγά τις αγκινάρες και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι.
    Ψήνουμε την ομελέτα χωρίς να την ανακατέψουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό στην επιφάνεια ή ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αρέσει!
    Η κάτω πλευρά της ομελέτας δεν πρόκειται να καεί αν είμαστε προσεκτικοι με την θερμοκρασία!
    Σερβίρουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο