Share

Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ αδικημένο λαχανικό, μάλλον η διαδικασία καθαρισμού αποτρέπει πολυ κόσμο να αγαπήσει αυτό το όμορφο και νόστιμο «λουλούδι»! Αν όμως θέλετε την γνώμη μου, αγαπάτε τις αγκινάρες και θέλετε να τις βρίσκετε έετοιμες «για όλα» σας προτείνω τις κονσερβοποιημένες, διατηρημένες σε νερό αγκινάρες από την Καλαμάτα της  MENELAS BALDJIS LTD!
Οι πιο τρυφερές καρδιές αγκινάρας απλής και άγριας, που μας κάνουν υπερήφανους στην αγορές του εξωτερικού και δεν έχουν πια εποχή, αφού θα είναι πάντα διαθέσιμες κλεισμένες και περιποιημένες σε κονσέρβα!
Η κυρία Μπαλτζή Εύα είχε την καλοσύνη να μου τις προσφέρει και μια ομελέτα με αγκινάρες που μου είχε καρφωθεί στο μυαλό καιρό έγινε πραγματικότητα!

Ομελέτα με Αγκινάρες, Απλά και Νόστιμα!

Ομελέτα με Αγκινάρες

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 19, 2014

  • Απόδοση: 2 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 15 λεπτά

Η αγαπημένη και γρήγορη ομελέτα, νόστιμη όσο ποτέ άλλοτε γεμάτη με καρδιές αγκινάρας, μην διστάσετε θα την αγαπήσετε!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το νερό τους και τις ακουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό για να στεγνώσουν.
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδου πατημένη ελαφρά.

    Συνταγές με Αγκινάρες
  2. Σωτάρουμε τις αγκινάρες και από τις δύο πλευρές.
    Χτυπάμε σε ένα μπώλ τρία αυγά, το ένα ασπράδι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
    Αφαιρούμε την σκελίδα του σκόρδου, περιχύνουμε με τα αυγά τις αγκινάρες και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Συνταγές για Ομελέτα
  3. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι.
    Ψήνουμε την ομελέτα χωρίς να την ανακατέψουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό στην επιφάνεια ή ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αρέσει!
    Η κάτω πλευρά της ομελέτας δεν πρόκειται να καεί αν είμαστε προσεκτικοι με την θερμοκρασία!
    Σερβίρουμε!
    Εύκολες Συνταγές Ομελέτα

  4. Συνταγή με Αγκινάρες
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο