Share

Tα Πάτζκι – Paczki είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Πολωνικής Κουζίνας!
Πρόκειται για ένα είδος τηγανιτού ντόνατς γεμισμένο με μαρμελάδα, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού!
Παρόλο που τηγανίζονται είναι ελαφριά και φυσικά αφράτα και πεντανόστιμα!
Τα ντόνατς αυτά συνηθίζεται, από τους Πολωνούς, να τρώγονται σε περίοδο γιορτών, όπως την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.
Η παρασκευή τους πανεύκολη και δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε στο πρωινό ή σαν σνάκ!

Paczki Πολωνικά Ντόνατς

Paczki, Πολωνικά Ντόνατς

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 25-30
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Tα Πάτζκι - Paczki είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Πολωνικής …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι και το ζεστό γάλα.
    Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την μαγιά και την βανίλια.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Μόλις πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη, αλευρώνουμε τον πάγκο μας, ακουμπάμε την ζύμη και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
    Αφήνουμε την ζύμη, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον για 30′ λεπτά.
  3. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
    Κόβουμε με κυκλικό κουπ πάτ όσους δίσκους χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  4. Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια ενός ταψιού ή σε σιλικόνη.
    Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά.
  5. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα να κάψει και τηγανίζουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    Γεμίζουμε με μαρμελάδα, χρησιμοποιώντας το κορνέ ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με άχνη και απολαμβάνουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο