Ψημένα κεράσια έχεις δοκιμάσει; Αν δεν το έχεις κάνει ήρθε η ώρα να το κάνει φτιάχνοντας αυτό το φανταστικό παγωτό καρύδα και τυρί κρέμα!

Μια από τις συσκευές που λείπει από την κουζίνα μου είναι η παγωτομηχανή, ο λόγος που δεν έχω μπει στον πειρασμό είναι γιατί όλες μου οι συνταγές για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή έχουν μια σίγουρη και απόλυτα πετυχημένη βάση για παγωτό.

Κάποια στιγμή στο Instagram είχα χαζέψει γι΄αρκετή ώρα ένα πανέμορφο μωβ-ροζ παγωτό, πραγματικά δεν θυμάμαι καν τι γεύση είχε αλλά αυτό το χρώμα μου είχε «μείνει»!

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά πως δεν είμαι λάτρης του παγωτού, αν και μερικά παγωτά τα λαχταράω!

Όπως αυτό με γεύση μάνγκο ή φυστίκι και άλλοτε ένα καλό παγωτό καϊμάκι με βύσσινο, αν και τώρα με την Υβόννη συχνά πυκνά φτιάχνω το σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο που της αρέσει πολύ!

Πριν λίγες ημέρες μου έφεραν μερικά κεράσια, μεγάλα και κατάμαυρα, και φτιάχνοντας ένα κλαφουτί, το «χρώμα» από τα ψημένα κεράσια μου έκλεισε το μάτι και ετσι μαζί με μια κρέμα και ένα γάλα καρύδας Oriental Express και λίγο τυρί κρέμα πειραματίστηκα στη βασική μου συνταγή για παγωτό.

Το αποτέλεσμα της υφής του παγωτού πάρα πολύ καλό και απαλό αλλά η γεύση και το χρώμα ήταν αυτό, όπως το είχα ονειρευτεί!

Αν δεν έχεις παγωτόμηχανή, όπως κι εγώ μην ανησυχείς, τ΄αυγά «κάνουν δουλίτσα» και θα δεις πως παστεριώνονται με το καυτό σιρόπι, αν έχεις ενδοιασμούς και αν θες πολύ-πολύ μαλακό παγωτό διάβασε προσεκτικά παρακάτω.

Πάντως η κρέμα και το γάλα καρύδας τελικά κάνουν πάρα πολύ καλό παγωτό όσο για τα ψημένα κεράσια, ένα σου λέω, εμμονή!


Παγωτό με Καρύδα, Τυρί Κρέμα και Ψημένα Κεράσια


Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-5 ώρες
Ποσότητα: 8 άτομα

Υλικά

Για το παγωτό καρύδα
400 γρ. κρέμα καρύδας Oriental Express
200 γρ. γάλα καρύδας Oriental Express
200 γρ. τυρί κρέμα
4 κρόκους αυγών
50 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
50 γρ. ινδοκάρυδο
120 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 στικ φυσική βανίλια
300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

Για το σερβίρισμα
2-3 μπισκότα ολικής άλεσης
Ινδοκάρυδο
Φυστίκια αλατισμένα

Εκτέλεση Συνταγής

1
Τοποθετούμε τα κεράσια στο φούρνο και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 180ο C. τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.

2
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν το τυρί κρέμα με το γάλα καρύδας. Στο μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους με τη λευκή ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.

3
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με 50 γρ. με την μαύρη ζάχαρη, 100 ml. νερό και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, βράζουμε τα υλικά, χωρίς ν΄ανακατέψουμε, για 3 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι.

Προσθέτουμε σε ροή το καυτό σιρόπι στο μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας την κρέμα καρύδας, το ινδοκάρυδο και το μείγμα που ετοιμάσαμε με το τυρί κρέμα.

4
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το παγώνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Κατόπιν χτυπάμε το παγωτό με μπίμερ ή στο μίξερ, το ξαναβάζουμε σε φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη τροφίμων και προσθέτουμε τα ψημένα κεράσια.

5
Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4 ώρες, χτυπάμε ξανά το παγωτό και το επαναφέρουμε στη φόρμα που έχουμε καλύψει ξανά με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Το αφήνουμε 20-30 λεπτά στη συντήρηση και σερβίρουμε με μείγμα από μπικότα, καρύδα και αλατισμένο φυστίκι.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Την παραπάνω διαδικασία πάγωμα-χτύπημα την εκτελούμε ακόμη 3-4 φορές ακόμη ανά 1 ώρα αν θέλουμε να έχουμε ένα πολύ αφράτο παγωτό.
– Αν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στον κάδο της και στο τέλος προσθέτουμε τα ψημένα κεράσια.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βύσσινα ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε

Σπιτικό Παγωτό Κεράσι Συνταγές

Συνταγές για Εύκολο Παγωτό

Συνταγή για Παγωτό Χωρίς Παγωτομηχανή

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.