Share

Παγωτό Κρέμα

spitiko pagoto krema sintagi

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 12, 2013

  • Απόδοση: 1000 gr.
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 30 λεπτά

Η πιο κλασική γεύση παγωτού είναι η κρέμα, είναι τόσο απλό και με πλούσα γεύση και φυσικά ...φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά.
    Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια.
    Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στο μείγμα.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
    Κατεβάζουμε και μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπωλ.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  3. ¶ν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε στην παγωτομηχανή.
  4. ¶ν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την εξή διαδικασία:
    Βάζουμε το μείγμα σε μπώλ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
    Σε 45 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 5-6 φορές ανά 45 λεπτά.
    Όσες πιό πολλές φορές κάνουμε αυτήν την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα πετύχουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο