Share

Η συνταγή της σάλτσας πέστο, προέρχεται από την Γένοβα της Ιταλίας!
Είναι μια ελαφριά, εξαιρετικά αρωματική και νόστιμη σάλτσα και φτιάχνεται πανεύκολα!
Για την παρασκευή του καλύτερου πέστο θα χρειαστείτε ένα γουδί, όμως άν βιάζεστε ή δεν έχετε υπομονή χρησιμοποιήστε ένα δυνατό moulti ή blender, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και φυσικά απλό και γρήγορο!
Διαλέξτε την αγαπημένη σας πάστα, κατά προτίμηση λεπτή ή χρησιμοποιήστε το σαν dressing σε σαλάτες!

Πανεύκολη Σάλτσα Πέστο Recipe

Πανεύκολη Σάλτσα Πέστο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 5, 2012

  • Απόδοση: 200 ml. πέστο (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 15 λεπτά

Η συνταγή της σάλτσας πέστο, προέρχεται από την Γένοβα της Ιταλίας! Είναι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού. Τρίβουμε την παρμεζάνα.
  2. Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε το σκόρδο με την φλούδα του να μαλακώσει.
  3. Βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο καθαρισμένο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι στο moulti και πολτοποιούμε τα υλικά.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει η σάλτσα ωραία, κρεμώδη μορφή!
  4. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Σχόλια

    • Είναι υπέροχη, αρωματική και καλοκαιρινή σάλτσα!Σ” ευχαριστώ Πηνελόπη μου!!!
      Καλό σου μεσημέρι!

Αφήστε ένα σχόλιο