Share

Πανεύκολο Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα

Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 5-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 8-10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 18 λεπτά

Το σουφλέ σοκολάτας είναι ίσως το πιο αγαπημένο λαχταριστό γλυκό, φανταστείτε τώρα αυτό το απολαυστικό γλυκό να περιέχει και μερέντα!
Αν και το πιο υπέροχο με αυτό το γλυκό είναι ότι φτιάχνεται πανεύκολα, κάθε στιγμή, αρκεί να έχεις μερέντα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την βανίλια να πάρει μια-δύο καλές βράσεις. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Προσθέτουμε την μερέντα και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη (σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε και σοκολάτα).
    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα.
    Συνταγή για σουφλέ Σοκολάτας
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.
    Αναμειγνύουμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας γάλα, χτυπάμε ελαφρά και τους προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
    Συνταγές με Σοκολάτα Μερέντα
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ κοσκινισμένο στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
    Ενσωματώνουμε απαλά και σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα με σπάτουλα, ώστε να μην χάσει τον όγκο της.
    Συνταγές Σουφλέ Σοκολάτα
  4. Βουτυρώνουμε καλά πυρίμαχα ατομικά μπωλ ή ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.
    Συνταγή Σουφλέ Σοκολάτα
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και γεμίζουμε κατά 3/4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200°C Κελσίου για 8-10 λεπτά.
    Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα
  6. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
    Σουφλέ Σοκολάτας
  7. Απολαμβάνουμε το σουφλέ σκέτο, με παγωτό ή γιαούρτι!
    Σοκολατένιο Σουφλέ
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Σχόλια

  1. Τέλεια ιδέα. Μήπως έχεις τα υλικά για τη συνταγή γιατί δεν τα βλέπω΄και λέω να τολμήσω!!!!

  2. Μια ερώτηση να κάνω : Το γάλα αφού πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και τα υπόλοιπα τα κάνουμε εκτός φωτιάς ? Στην φωτό η σοκολάτα φαίνεται να λιώνει σε μπεν μερί . τι ακριβώς κάνουμε ?

    • Καλημέρα Μαρίνα, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε την διαδικασία του βρασμού του γάλακτος σε μπεν μαρί αλλά δεν είναι απαραίτητο! Ευχαριστώ!

    • Καλησπέρα Μαλβίνα, μόλις το βγάζεις από τον φούρνο είναι αρκετά υγρό αν κρυώσει σταθεροποιείται!
      Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο