Πανεύκολο Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα

Πανεύκολο Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα

Share

Πανεύκολο Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 5-6 Servings
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 8-10 mins
  • Ready In: 18 mins

Το σουφλέ σοκολάτας είναι ίσως το πιο αγαπημένο λαχταριστό γλυκό, φανταστείτε τώρα αυτό το απολαυστικό γλυκό να περιέχει και μερέντα!
Αν και το πιο υπέροχο με αυτό το γλυκό είναι ότι φτιάχνεται πανεύκολα, κάθε στιγμή, αρκεί να έχεις μερέντα!

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την βανίλια να πάρει μια-δύο καλές βράσεις. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Προσθέτουμε την μερέντα και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη (σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε και σοκολάτα).
    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.
    Αναμειγνύουμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας γάλα, χτυπάμε ελαφρά και τους προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ κοσκινισμένο στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
    Ενσωματώνουμε απαλά και σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα με σπάτουλα, ώστε να μην χάσει τον όγκο της.
  4. Βουτυρώνουμε καλά πυρίμαχα ατομικά μπωλ ή ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και γεμίζουμε κατά 3/4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200°C Κελσίου για 8-10 λεπτά.
  6. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  7. Απολαμβάνουμε το σουφλέ σκέτο, με παγωτό ή γιαούρτι!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Black Forest Cake

0 7249

7 Σχόλια

  1. Τέλεια ιδέα. Μήπως έχεις τα υλικά για τη συνταγή γιατί δεν τα βλέπω΄και λέω να τολμήσω!!!!

  2. Μια ερώτηση να κάνω : Το γάλα αφού πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και τα υπόλοιπα τα κάνουμε εκτός φωτιάς ? Στην φωτό η σοκολάτα φαίνεται να λιώνει σε μπεν μερί . τι ακριβώς κάνουμε ?

    • Καλημέρα Μαρίνα, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε την διαδικασία του βρασμού του γάλακτος σε μπεν μαρί αλλά δεν είναι απαραίτητο! Ευχαριστώ!

    • Καλησπέρα Μαλβίνα, μόλις το βγάζεις από τον φούρνο είναι αρκετά υγρό αν κρυώσει σταθεροποιείται!
      Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο