Πανεύκολα Τηγανόψωμα

Πανεύκολα Τηγανόψωμα

Πανεύκολα Τηγανόψωμα
Share

Γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά και πανεύκολα τηγανόψωμα! Κλασικά ή δοκιμάστε τα με τα αγαπημένα σας υλικά!

Πανεύκολα Τηγανόψωμα

Πανεύκολα Τηγανόψωμα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 16, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Σας τα έφτιαχνε σίγουρα η μαμά, η γιαγιά, η θεία... με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια! Τώρα όμως και εσείς μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά τηγανόψωμα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
    Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  2. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
    Θρυμματίζουμε την φέτα με πηρούνι.
    Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
  3. Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
    Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.
  4. Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στην μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι μας, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
  5. Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
    Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο