Τα μοναδικά κουλουράκια που έχω αγαπήσει είναι της γιαγιάς Ευτυχίας, καλονοικοκυρά από τις παλιές,  όπου κάθε Πασχαλιά έρχεται με μια ντάνα κουλουράκια.
Αυτό που λατρεύω είναι οτι κάθε φορά περιμένει την επιβεβαίωση ενώ ξέρει πόσο πετυχημένα είναι τα κουλουράκια της, αφού έχουν ήδη εξαφανιστεί τα μισά, υπερήφανη εμφανίζει μέχρι την Τρίτη του Πάσχα κουλουράκια «ρεζέρβα» εμείς πάντα το ξέρουμε αλλά κάνουμε οτι ενθουσιαζόμαστε με αυτό.
Φέτο λοιπόν της πήγα μερικά ακολουθώντας την συνταγή της κατά γράμμα, σχεδόν!
Το λικέρ Skinos ήταν το κρυφό μυστικό, ρώτησε φυσικά τι είχα αλλάξει στην συνταγή και μοιράστηκα μαζί της ένα ποτηράκι λικέρ μαστίχας.
Έγνεψε καταφατικά αυτό, μου λέει, είναι καλύτερο από το κονιάκο (κονιάκ)!
Πέρασε το τεστ παίρνοντας άριστα όπως κατάλαβες.

Μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια με Λικέρ Μαστίχα Skinos

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 12, 2014

  • Yield: 40 κουλουράκια
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 50 mins

Τα μοναδικά κουλουράκια που έχω αγαπήσει είναι της γιαγιάς Ευτυχίας, …

Ingredients

Instructions

  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα σαν κρέμα.
    Προσθέτουμε τα αυγλα ένα ένα.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τις βανίλλιες, την μαστίχα, το baking powder, την αμμωνία.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
    Σταματάμε το χτύπημα και πλέον ανακατεύουμε με σπάτουλα.
    Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας στο αφράτο μείγμα.
    Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια τέλεια, ελαστική, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια αλλά είναι βασικό να έχει αρκετή υγρασία!
    Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  5. Σε έναν δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
    Επειδή θα κάνουμε αρκετές φουρνιές, βρέχουμε καλά το χαρτί και το στίβουμε πριν το στρώσουμε.
    Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια, ένα ιδανικό βάρος είναι τα 20-25 γραμμάρια για να πάρουμε ένα ωραίο μέγεθος γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
    Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει.
    Αν θέλουμε αλείφουμε τα κουλουράκια με αραιωμένο με νερό κρόκο αυγού ή με γάλα.
    Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
    Και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα.




ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο