Share

Πατάτες Bravas - Patatas Bravas (Spanish Tapas)

Πατάτες Bravas

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Η Ισπανική Κουζίνα γνωστή για τους μεζέδες της τα Τάπας που σερβίρονται με τα καταπληκτικά κρασιά ή σέρι.
Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές πατάτες!
Την διαφορά κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αλιόλι.
Φυσικά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για τι πατάτες Bravas και αυτό περισσότερο στα μυρωδικά!
Η πετυχημένη σάλτσα ντομάτας θέλει όμως οπωσδήποτε την καπνιστή πάπρικα Piment?n picante, μια γερή δόση τσίλι, πιπέρι καγιέν και ξύδι από σέρι.
Τέλος το αλιόλι συχνά αντικαθίσταται από μαγιονέζα όπως και να έχει αυτές οι πατάτες είναι σκέτη απόλαυση!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψικοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.
    Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της.
    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.
    Πατατες Μπραβας Συνταγές
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστών.
    Τις βάζουμε να βράσουν σε αφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
    Τις βάζουμε σε τρυπητό για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.
    Πατάτες Bravas Συνταγές
  3. Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε την μαγιονέσζα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο το οποίο πολτοποιούμε.
    Συνταγές Πατατες Μπραβας
  4. Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες με αρκετή σάλτσα Brava, από πάνω μαγιονέζα και πάπρικα!!!
    Πατάτες Bravas
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο