Πατάτες Bravas – Patatas Bravas (Spanish Tapas)

Πατάτες Bravas – Patatas Bravas (Spanish Tapas)

Πατάτες Bravas - Patatas Bravas (Spanish Tapas)

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 35 mins

Η Ισπανική Κουζίνα γνωστή για τους μεζέδες της τα Τάπας που σερβίρονται με τα καταπληκτικά κρασιά ή σέρι.
Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές πατάτες!
Την διαφορά κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αλιόλι.
Φυσικά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για τι πατάτες Bravas και αυτό περισσότερο στα μυρωδικά!
Η πετυχημένη σάλτσα ντομάτας θέλει όμως οπωσδήποτε την καπνιστή πάπρικα Piment?n picante, μια γερή δόση τσίλι, πιπέρι καγιέν και ξύδι από σέρι.
Τέλος το αλιόλι συχνά αντικαθίσταται από μαγιονέζα όπως και να έχει αυτές οι πατάτες είναι σκέτη απόλαυση!

Ingredients

Instructions

  1. Ψικοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.
    Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της.
    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστών.
    Τις βάζουμε να βράσουν σε αφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
    Τις βάζουμε σε τρυπητό για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.
  3. Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε την μαγιονέσζα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο το οποίο πολτοποιούμε.
  4. Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες με αρκετή σάλτσα Brava, από πάνω μαγιονέζα και πάπρικα!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο