Share

Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο παντζαριού γίνεται ένα υπέροχο συνοδευτικό για μια ποικιλία τυριού, αλλαντικών, για ζυμαρικά, σάντουιτς, υπέροχο ακόμη για να συνοδεύση μία πράσινη σαλάτα!
Η Μανούρα Σίφνου δίνει μια εκπληκτική ένταση στην γεύση του ωμού παντζαριού, αν όμως δεν έχετε μανούρα ή δεν σας αρέσει η γεύση της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρμεζάνα ή το πεκορίνο, όπως γίνεται στα περισσότερα πέστο!

Πέστο Παντζαριού με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

Πέστο με Παντζάρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 17, 2014

  • Απόδοση: 4-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο παντζαριού γίνεται ένα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια.
    Συνταγές με Παντζάρια
  2. Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα παντζάρια.
    Συνταγές για Παντζάρια
  3. Στο multi τοποθετούμε το τριμμένο παντζάρι, την σκελίδα του σκόρδου τριμμένη, τα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα, την μανούρα κομμένη σε μικρούς κύβους και την μπαλσάμικη κρέμα και το ξύδι.

    Συνταγή για Πέστο
  4. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο.
    Δοκιμάζουμε το πέστο και αν χρειαστεί διορθώνουμε με ξύδι μπαλσάμικο την γεύση του.
    Συνταγές για Πέστο
  5. Το πέστο παντζαριού διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο!
    Πέστο Παντζαριού

  6. Πέστο Πατζάρι
Share

Σχόλια από Facebook

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο