Πέστο Παντζαριού με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

Πέστο Παντζαριού με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

Share

Πέστο Παντζαριού με Μανούρα Σίφνου και Αμύγδαλα

Πέστο με Παντζάρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 17, 2014

  • Απόδοση: 4-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

Φανταχτερό σε γεύση και εμφάνιση, το πέστο παντζαριού γίνεται ένα υπέροχο συνοδευτικό για μια ποικιλία τυριού, αλλαντικών, για ζυμαρικά, σάντουιτς, υπέροχο ακόμη για να συνοδεύση μία πράσινη σαλάτα!
Η Μανούρα Σίφνου δίνει μια εκπληκτική ένταση στην γεύση του ωμού παντζαριού, αν όμως δεν έχετε μανούρα ή δεν σας αρέσει η γεύση της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρμεζάνα ή το πεκορίνο, όπως γίνεται στα περισσότερα πέστο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια.
    Συνταγές με Παντζάρια
  2. Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα παντζάρια.
    Συνταγές για Παντζάρια
  3. Στο multi τοποθετούμε το τριμμένο παντζάρι, την σκελίδα του σκόρδου τριμμένη, τα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα, την μανούρα κομμένη σε μικρούς κύβους και την μπαλσάμικη κρέμα και το ξύδι.

    Συνταγή για Πέστο
  4. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο.
    Δοκιμάζουμε το πέστο και αν χρειαστεί διορθώνουμε με ξύδι μπαλσάμικο την γεύση του.
    Συνταγές για Πέστο
  5. Το πέστο παντζαριού διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο!
    Πέστο Παντζαριού

  6. Πέστο Πατζάρι
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο