Share

Το Πετιμέζι προέρχεται από συμπύκνωση μούστου από παραγινωμένα σταφυλιών, προκύπτει από τον βρασμό του μούστου με την μορφή παχύρευστου σιροπιού και χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία.

Έχει εξαιρετικό άρωμα, γεύση, υφή και πολλά θρεπτικά συστατικά!

Το πετιμέζι αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους .
Επίσης χρησιμοποιήθηκε από τους προγόνους μας ως θερμαντικό μέσο αλλά και ως υποκατάστατο της ζάχαρης, όταν αυτή ήταν ένα είδος πολυτελείας.

Το πετιμέζι επίσης δρα και ως συντηρητικό ιδίως στα γλυκά του κουταλιού.

Στη σύγχρονη κουζίνα, το αρχαίο αυτό γλυκαντικό πήρε νέα πνοή, οι χρήσεις του επεκτείνονται πέρα από τη ζαχαροπλαστική και προστίθεται σε πιάτα με κρέατα, ψάρια και λαχανικά, σε σάλτσες και ντρέσινγκ!

Κατά τόπους στην Ελληνική Κουζίνα αναδεικνύεται σε περίφημα πεντανόστιμα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα!

Το πετιμέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη σύγχρονη νοικοκυρά σε αναλογία ένα πρός ένα αντί της ζάχαρης σε όλα τα γλυκά.

Θρεπτική Αξία
Μία κουταλιά της σούπας πετιμέζι προσδίδει θερμίδες 80!
Προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας πλούσιο σε ενέργεια και ιχνοστοιχεία. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο το καθιστά άριστο συμπλήρωμα για την αναιμία!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο