Share

Το σπετζοφάι έχει άπειρες εκδοχές!
Τα βασικά του υλικά βέβαια είναι το λουκάνικο και οι πιπεριές, μπορούμε  όμως να το βρούμε μαγειρεμένο με διάφορες εκδοχές αλλά τελικά το πηλειορίτικο παραδοσιακό, απλό και λιτό σπατζοφάι είναι μοναδικό!

Πηλιορείτικο Σπετζοφάι, Παραδοσιακή Συνταγή Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Το σπετζοφάι έχει άπειρες εκδοχές! Τα βασικά του υλικά βέβαια είναι το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.
    Τηγανίζουμε το λουκάνικο, ώς συνήθως.
    Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το λάδι που τηγανίστηκε και το κρατάμε ζεστό.

  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
    Αν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση.
    Προσθέτουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε το σπετζοφάι και αν θέλουμε προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαντζουράνα!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο