Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο σε φύλλο ολικής άλεσης

1K

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες διαφορετικές πίτες μπορείς να ψήσεις; Πάρε για παράδειγμα αυτή την πίτα με φύλλο ολικής άλεσης, κοτόπουλο, μοτσαρέλα και αρωματικό πέστο.

Μια πίτα φτιάχνεται τόσο εύκολα με ό,τι έχεις στο ψυγείο, με υλικά από το φαγητό που πρόκειται να φτιάξεις, με μερικές προσθήκες, από τυριά, λαχανικά και μυρωδικά, ειδικά αυτή την εποχή μια πίτα για ελαφρύ βραδινό, κολατσιό ή αν σου ήρθαν ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι.

Γενικά, αυτή η τόσο «πλούσια» σε δημητριακά γεύση του με κάνει να θέλω να πειραματίζομαι συνεχώς.

Γι΄αυτό σου ετοίμασα μια άκρως καλοκαιρινή ιδέα ήδη η θερμοκρασία παραπέμπει σε καλοκαίρι και θέλω να το «γεύομαι» και στην κουζίνα μου.

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού δεν μπορεί παρά να σε «ψήσει»!

Αφού δεις το βίντεο, να την ετοιμάζεις κάθε φορά που λαχταράς μια πίτσα ή μια ελαφριά πίτα!


Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο σε φύλλο ολικής άλεσης

Χρόνος Προετοιμασίας: 60′
Χρόνος Ψησίματος: 50′
Μερίδες: 8 άτομα


 Υλικά

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων


Για τη γέμιση

150 g. κοτόπουλο
200 g. μοτσαρέλα
100 g. τυρί κρέμα
100 g. πιπεριές πολύχρωμες
1-2  σκελίδες σκόρδο
Πάπρικα γλυκιά
5-6 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σάλτσα πέστο
15 g. βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
15 g. κουκουνάρι
40 ml. ελαιόλαδο

Ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

1. Αφήνουμε το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη μέσα στην συσκευασία του, εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

2. Κόβουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και γλυκό πιπέρι, σοτάρουμε με ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Ψιλοκόβουμε  τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα, αποσύρουμε και μεταφέρουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα της μοτσαρέλας κομμένη σε κύβους, το τυρί κρέμα, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

3.  Σε μια μεγάλη φόρμα ή ταψί, το οποίο αλείφουμε με ελαιόλαδο απλώνουμε 4 φύλλα ολικής άλεσης, τα οποία ραντίζουμε ένα – ένα με ελαιόλαδο κάθε φορά. Κόβουμε την  υπόλοιπη μοτσαρέλα σε φέτες, αφού πρώτα την πιέσουμε καλά να φύγουν τα υγρά της και κάνουμε μια στρώση, προσθέτουμε την γέμιση.

4.  Κόβουμε τις περιττές άκρες και δημιουργούμε έναν κόθρο, γυρίζοντας το φύλλο προς τα μέσα, κυκλικά. Τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ο C.

5.  Όσο ψήνεται η πίτα ετοιμάζουμε το πέστο χτυπώντας όλα τα υλικά σε μπλέντερ και προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε το πέστο σε γουδί πολτοποιώντας αρχικά το σκόρδο με λίγο αλάτι, το κουκουνάρι, το βασιλικό και τέλος σταδιακά το ελαιόλαδο.

6. Μόλις βγει η πίτα από το φούρνο, περιχύνουμε με το πέστο και σερβίρουμε με ρόκα.

Ανοιχτή πίτα με φύλλο ολικής άλεσης κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close