Share

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου!
Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα!
Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

Πιταράκια Μήλου

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 20-25 (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε την ζύμη.
    Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
    Πίτες Παραδοσιακές Συνταγές
  2. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.
    Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε την ζύμη.
    Συνταγές για Πιταράκια Μήλου
  3. Θρυμματίζουμε την μυζήθρα με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
    Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.
    Παραδοσιακές Συνταγές Μήλου
  4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
    Πιταράκια Μήλου Συνταγές

  5. Πιταράκια Μήλου

  6. Παραδοσιακά Πιταράκια Μήλου
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο