Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου!
Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα!
Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 20-25 (5-6 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 45 mins

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα …

Ingredients

Instructions

  1. Ετοιμάζουμε την ζύμη.
    Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
  2. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.
    Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε την ζύμη.
  3. Θρυμματίζουμε την μυζήθρα με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
    Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.
  4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.


ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο