Share

Αγαπημένος παραδοσιακός μεζές για τους μερακλήδες μέσα από την «σοφία» των παλιών νοικοκυρών!

Πηχτή Παραδοσιακή

Πηχτή Παραδοσιακή

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 φόρμα

Αγαπημένος παραδοσιακός μεζές για τους μερακλήδες μέσα από την "σοφία" …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα πόδια.
    Βάζουμε τα ποδαράκια να βράσουν σε άφθονο νερό, στο οποίο θα προσθέσουμε αλάτι και το λευκό ξύδι, σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά.
    Ξαφρίζουμε μέχρι να καθαρίσει ο ζωμός.
  2. Όταν βράσουν τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    Αφαιρούμε από το ζωμό, που έμεινε, το λίπος. Βάζουμε και πάλι τον ζωμό να βράσει.
  3. Καθαρίζουμε το κρέας από τα πόδια κόβοντάς το σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια.
    Χοντροκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
    Ρίχνουμε το κρέας, τα σκόρδα, αλάτι όσο χρειαστεί, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύδι και την δάφνη στο ζωμό και βράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα, σκεπάζουμε πολύ καλά την φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες.
    Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μήνα.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο