Share

Πίτσα Μαργαρίτα, η νοστιμότερη πίτσα!
Τραγανή και λεπτή ζύμη και λίγα υλικά για την νοστιμότερη pizza!

Πίτσα Μαργαρίτα – Pizza Margarita Recipe

Πίτσα Μαργαρίτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 2 πίτσες (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 25 λεπτά

Πίτσα Μαργαρίτα, η νοστιμότερη πίτσα! Τραγανή και λεπτή ζύμη και λίγα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. H ζύμη με προζύμι
    Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει".
  2. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
  3. Η ολοκλήρωση της ζύμης
    Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
    Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
  4. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια. Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
  6. Η σάλτσα βάσης
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει υγρά.
  7. Η Πίτσα
    Στρώνουμε την βάση σε αλευρωμένο δίσκο.
    Ρίχνουμε την μισή σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε να πάει παντού.
    Προσθέτουμε την μισή μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
    Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
    Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να λιώσει το τυρί – να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
    Μέχρι να γίνει η πρώτη πίτσα ετοιμάζουμε την άλλη!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο